April: Een goede bodem

April is de startmaand van het plantseizoen. Tuincentra hebben hun assortiment volledig opgesteld en het seizoen is los! Door veel diversiteit aan te brengen qua beplanting in de tuin is het mooi om soorten uit te zoeken die in verschillende tijden of perioden bloeien. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw tuin het hele jaar mooi is en elk seizoen weer wat speciaal maakt.

Let bij het aanplanten van de tuin op dat u start met een goede bodem. Logisch zult u denken. Echter betekent dit niet dat dit inhoudt dat de hark erdoor moet en een beetje compost, nee het is echt werk aan de winkel. Zorg ervoor dat al het overige blad wat nu nog onder de planten ligt verwijdert wordt en dat overige takjes of ongewenste uitlopers afgesnoeid worden. Vervolgens is het goed om te voeden met tuinvoeding. Werk dit door de bodem heen en zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is. Pas dan gaat u de planten poten, bij voorkeur met wat potgrond erbij.

Heeft u wintergroene planten in uw tuin staan en zijn deze te groot naar u zin? Dan kunt u deze in april nog prima snoeien. Let hierbij op de vorm zodat het geheel mooi blijft.