Mosbehandeling gazon

ijzersterk tegen mos

Met Floravit mosbehandeling gaat u specifiek het mos tegen in het gazon. Als de bodem te zuur is (gebrek aan kalk, zonlicht en vaak voeding) komt er mosgroei. Dit bestrijdt u met Floravit mosbehandeling. De korrels strooit u eenvoudig over het gazon en de natuur doet de rest. Let wel op dat u de bestrating niet raakt, er zit namelijk ijzer in dat roestvorming kan geven.

Hoe behandel je mos?

Floravit mosbehandeling strooit u op de plekken waar het mos zit in het gazon. Beregen eventueel deze plekken na het strooien. Het mos zal zijn kracht verliezen omdat het niet tegen ijzer kan en niet tegen de voeding in het product. Na twee weken kunt u het mos uit het gazon harken of verticuteren. Zaai deze plekken licht door met Floravit graszaad.

Waarom Floravit mosbehandeling?

Floravit hecht waarde aan de natuur en wil niet met chemische stoffen of vergif een behandeling aangaan op het gazon. Daardoor gaat het bodemleven achteruit en wordt het gazon alleen maar slechter. Met Floravit mosbehandeling wordt er middels ijzer en wat voeding een einde gemaakt aan het mos en wordt het bodemleven volledig gespaard.

TOP