Voeding zuurminnende planten

voor de mooiste planten in een zure bodem

Floravit zuurminnende plantenvoeding is een speciaal samengestelde voeding voor planten in een zure bodem. Denk hierbij aan een rododendron, heideplant of azalea. De voeding is een langzaam vrijkomende voeding die zes maanden werkt. Doordat het concentraat van de voeding heel sterk is, hoeft u maar heel weinig korrels per plant te gebruiken.

Hoe gebruik je zuurminnende plantenvoeding?

Deze voeding wordt gebruikt in de periode van maart tot september. Op het moment dat de voeding in contact komt met de bodem, gaat het werken. Dat duurt dus zes maanden. Komt de bodemtemperatuur onder de vijf graden, dan stopt het met de werking. Komt het weer boven de vijf graden, dan werkt het weer. Het makkelijkste verwerkt u deze voeding door wat tuinturf.

Waarom zuurminnende plantenvoeding?

Een organische voeding voor rododendrons werkt erg slecht. Vandaar dat dit een langzaam vrijkomende voeding is die anders werkt dan bijvoorbeeld de gazon- of tuinvoeding. Het voordeel van deze zuurminnende plantenvoeding van Floravit is dat u het kunt gebruiken wanneer u wilt, het kan namelijk het hele jaar. Met deze pot voeding kunt u 50 tot 75 planten van ongeveer 60 cm hoog voeden.

TOP