Juni: Behandel het gazon tegen onkruid

Juni is dé maand om het onkruid in het gazon te behandelen. Met de Floravit onkruidbehandeling heeft u een product in handen dat ervoor zorg dat u met een voedingsstof het onkruid uit het gazon kunt halen. Zorg ervoor dat het gazon gemaaid is en schoon. Schoon bedoelen we mee; geen overig gras meer op de grasmat. Maak nu de Floravit onkruidbehandeling aan in een gieter en meng dit goed door elkaar met bijvoorbeeld een stok. Breng nu dit aangemaakte middel al gietend over het gazon aan, alsof u water geeft. Nu zal het gazon maar ook het onkruid erg hard gaan groeien. Laat het gazon nu wat hoger groeien dan normaal zodat de groeispurt duidelijk zichtbaar is.

Maai nu het gazon kort af. Ongeveer op 2-3 centimeter. Het onkruid zal nu stikken omdat dit niet tegen deze werking kan. Wat is er namelijk gebeurd? Het gazon én onkruid hebben beide een boost gekregen met voeding, het gazon vindt dit prima maar het onkruid kan niet tegen de werking van hard groeien en daarna kort gemaaid te worden. Opgelost dus. De onkruidbehandeling werkt minder effectief tegen bijvoorbeeld paardenbloemen. Verwijder deze gewoon met de hand of met speciale onkruidtrekkers.

Vaak krijgen we de vraag of er ook iets is tegen klaver in het gazon. Het is goed om te weten waarom klaver komt, het probleem is dan ook snel opgelost. Klaver is namelijk een gebrek aan voeding in de bodem! Ja, ook als u netjes iedere 8 weken strooit kan dit zijn. Het zit hem dan niet direct in de voeding of in uw strooiritme, het probleem is dat de bodem niet voedingsrijk is. Dat kan gebeuren doordat de bodem te hard is, vochthuishouding niet optimaal of iets dergelijks. Kijk hier dus goed naar en laat eventueel de bodem testen op vruchtbaarheid. Een extra beurt geven met gazonvoeding kan ook zeker helpen!