Augustus: Verticuteren en doorzaaien

Augustus is eindelijk aangebroken, de maand waarin we volop kunnen genieten van onze tuinen zonder al te veel inspanning. De planten bloeien prachtig en het gazon nodigt uit om er heerlijk op te liggen! Kortom, als uw tuin onder controle is, kunt u deze maand echt vakantie vieren!

Maar… Is uw tuin nog niet helemaal onder controle? Dan is het tijd om aan de slag te gaan, want we zijn al over de helft van het tuinseizoen en dat betekent actie! Misschien heeft u last van kale plekken in het gazon of is er hardnekkig onkruid dat maar niet weg lijkt te gaan. Misschien zijn de bladeren van uw planten of struiken niet meer zo mooi groen als ze zouden moeten zijn. Geen zorgen, er is nog tijd om dit aan te pakken.

Het gazon groeit in deze periode van het jaar ontzettend snel en is daardoor extra gevoelig. Dat heeft zowel positieve als negatieve gevolgen. Positief gezien kan voeding makkelijk opgenomen worden, waardoor de groei verbetert. Echter, als de weerstand niet optimaal is, kunnen onkruid en mos de overhand krijgen – iets wat we natuurlijk liever vermijden! Daarom is het nu de perfecte tijd om hiermee aan de slag te gaan.

U kunt uw gazon in deze maand prima verticuteren en opnieuw doorzaaien voor een prachtig resultaat. Mos en onkruid zullen verdwijnen en u krijgt een sterk gazon dat de winter goed kan doorstaan. Vergeet niet om na deze behandeling te voeden met hoogwaardige gazonvoeding. Dit is cruciaal voor een gezond en stralend gazon!

Dus, laten we deze maand benutten om onze tuinen naar een hoger niveau te tillen. Geniet van het mooie weer en maak van uw tuin een oase van rust en schoonheid. Met wat aandacht en zorg kunt u nog volop genieten van de prachtige zomerse dagen die ons te wachten staan.