December: Wees voorbereid op vorst en sneeuw

December is een geweldige maand om lekker binnen te blijven en te genieten van de warmte en gezelligheid van uw huis. Buiten is er momenteel niet veel te doen in de tuin, dus waarom niet wat extra aandacht besteden aan het onderhoud ervan? In november hebben we al uitgebreid gesproken over winteronderhoud, dus als u dat nog moet doen, neem gerust de tijd om dat artikel door te lezen.

In december is het belangrijk om voorbereid te zijn op vorst en sneeuw. Zorg er ook voor dat uw bestrating goed schoon is. Let op: gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor het bodemleven in uw tuin. Dat zou zonde zijn! Gelukkig biedt Floravit de perfecte oplossing met hun biologische bestratingsreiniger. Breng dit product aan op een droge of lichtvochtige bestrating, verdun indien nodig en laat de natuur het werk doen. U kunt deze reiniger ook gebruiken voor andere oppervlakken zoals schuttingen, vlonders of veranda’s. Hoe fijn is het om alles mooi schoon te hebben tijdens de feestdagen?

Vergeet niet om in december ook de bloembakken te controleren op overtollig water. Verwijder dit om vorstschade te voorkomen. Hetzelfde geldt voor tuinslangen en andere voorwerpen waar water in kan blijven staan. Een ander belangrijk aandachtspunt is het droogblazen van uw beregeningssysteem. Dit wordt vaak over het hoofd gezien en kan leiden tot onnodige kosten.

Kortom, december is een ideale maand om uw tuin winterklaar te maken en tegelijkertijd te genieten van de warmte en gezelligheid binnenshuis. Neem de tijd om het nodige onderhoud uit te voeren en maak gebruik van Floravit’s biologische bestratingsreiniger voor een schone bestrating. Vergeet niet om ook aandacht te besteden aan uw bloembakken, tuinslangen en beregeningssysteem. Zo kunt u zorgeloos genieten van de feestdagen!