Maart: Snoeien

De laatste planten kunnen in maart gesnoeid worden. Snoeien is een belangrijke activiteit om ervoor te zorgen dat uw tuin er mooi en verzorgd uitziet. In maart is het de perfecte tijd om de laatste planten te snoeien, zoals de Hortensia en grassen. Door al het resterende blad van de grassen stevig terug te snoeien, kunt u ervoor zorgen dat ze mooi compact uitlopen tijdens het groeiseizoen.

Het is belangrijk om tijdens het snoeien goede modellen aan te brengen in de planten. Dit vergt misschien wat meer inspanning dan lukraak snoeien, maar het resultaat zal zichtbaar zijn gedurende de zomermaanden. Als u bijvoorbeeld een groep planten bij elkaar heeft staan, is het raadzaam om ze op gelijke hoogte af te snoeien. Dit creëert een prachtig geheel wanneer ze in bloei staan.

Als u liever een oplopend model wilt creëren in uw beplanting, is dat ook mogelijk. U kunt de voorste plant korter snoeien en de achterste wat hoger laten groeien. Hierdoor ontstaat er diepte en dynamiek in uw tuin. Het is echter van cruciaal belang om hier goed over na te denken voordat u begint met snoeien.

Kortom, maart is de ideale tijd om de laatste planten te snoeien. Zorg ervoor dat u al het resterende blad van de grassen stevig terugsnoeit en breng goede modellen aan in uw planten. Denk na over het creëren van een prachtig geheel of een oplopend model in uw beplanting. Door deze tips toe te passen, zult u genieten van een prachtige tuin gedurende het hele groeiseizoen.