Juli: Hagen snoeien en voeden

Juli is de perfecte maand om uw hagen, zoals de beukenhaag, bij te snoeien. Door regelmatig te snoeien, blijft uw haag sterk, compact en gezond. Het is vooral belangrijk om de tuinvoeding niet te vergeten, want ook hagen hebben voeding nodig om optimaal te groeien.

In de zomermaanden heeft de beukenhaag veel nieuwe bladeren en takjes aangemaakt. Door deze nu te behandelen, blijft de haag sterk en krijgt deze meer weerstand. Bovendien zorgt het snoeien ervoor dat het binnenin de haag groen blijft. Als u de haag in de zomer niet snoeit, kan deze erg breed worden met een houterig geheel aan de binnenzijde, wat leidt tot ruimteverspilling.

Het beste moment om hagen zoals beuk en coniferen te snoeien, is rond de langste dag. In september kunt u dan nog een keer licht snoeien om de haag in vorm te houden. Met deze twee snoeibeurten per jaar houdt u uw haag in topconditie.

Naast het snoeien is het ook belangrijk om uw haag te voorzien van de juiste voeding. Hagen hebben, net als andere planten, voedingsstoffen nodig om gezond te blijven en optimaal te groeien. De tuinvoeding van Floravit is hiervoor uitermate geschikt. Deze voeding bevat alle essentiële nutriënten die uw haag nodig heeft om sterk en vitaal te blijven.