September: Hagen Snoeien

September is de ideale maand om voor de laatste keer dit jaar uw hagen te snoeien. Of u nu een beukenhaag, coniferenhaag of laurierhaag heeft, het is belangrijk om het model goed bij te houden voordat de herfst en winter hun intrede doen. Hoewel u misschien denkt dat het niet per se nodig is omdat er nog maar kleine scheutjes aan zitten, is het toch verstandig om de haag nog een laatste snoeibeurt te geven. Zo voorkomt u dat de haag te breed wordt en houdt u het strakke uiterlijk intact.

Het snoeien van hagen in september heeft meerdere voordelen. Ten eerste geeft u de haag de kans om nog voor de winter mooi uit te groeien. De kleine scheutjes die u nu wegknipt, zullen niet meer terugkomen, waardoor de haag compact blijft. Daarnaast is het weer in september meestal ideaal voor snoeiwerk. De temperaturen zijn gematigder dan in de zomermaanden, waardoor de haag minder snel uitdroogt na het snoeien.

Een ander voordeel van snoeien in september is dat u de haag voorbereidt op de wintermaanden. Een goed onderhouden haag is beter bestand tegen de kou, wind en sneeuw die de winter met zich meebrengt. Door de haag strak te snoeien, voorkomt u dat zware sneeuwval de takken kan beschadigen of breken.